Search
Close this search box.

Saradnja sa Turističkom zajednicom KS i projekat Ramazan u Sarajevu

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo ovog Ramazana u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i drugim partnerima organizira projekat Ramazan u Sarajevu. S tim u vezi, danas je direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo gosp. Kenan Magoda posjetio glavnog imama čime je zvanično počela kampanja vezana za ovaj projekt pod nazivom #FeelTheSpiritOfRamadan.

Nizom vjersko-kulturnih sadržaja i programa ćemo na najbolji način predstaviti sve ramazanske ljepote i nastojati nastojati obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo i po prvi put na ovaj način doprinijeti razvoju specifičnih oblika turizma, njegujući dobrosusjedske odnose i imidž Sarajeva kao evropske prijestolnice multikulturalnosti.

Poseban akcenat stavljamo na specifične ramazanske tradicije u Sarajevu, a projekat ćemo realizovati kroz ramazanske večeri, mukabele, teravih-namaze, volonterske akcije i zajedničke iftare za mlade.

Kao poseban poklon za sve građane Sarajeva i turiste, prvog dana Bajrama u otvorenom amfiteatru Memorijala na Kovačima uživat ćemo u koncertu “Bajram dođe, mirišu avlije” uz najpoznatija imena izvođača duhovne muzike iz BiH.

Visit Sarajevo – Feel the Spirit of Ramadan”

Facebook
Twitter