Search
Close this search box.

Renovirana unutrašnjost džamije Bakarevac

Prethodna dva mjeseca je izvršeno renoviranje unutrašnjosti džamije Bakarevac. Radovi na ovom projektu su počeli 2. oktobra 2023. godine, i ovih dana je završen veliki dio projekta. Rađeni su zidarsko-molerski poslovi cijele džamije, kao i rekonstrukcija cijele elektro-instalacije džamije gdje je postavljena nova rasvjeta objekta. Sve ove radove je obavila specijalizovana firma za ove radove FAMAA iz Novog Sarajeva. Arhitektura ove džamije klasični osmanski stil potkupolne džamije. Ostali su još neki sitni radovi na dekoraciji mihraba i dio kaligrafije zidne dekoracije, zatim kupovina novih prostirki (tepiha), a i taj dio posla je u završnoj fazi.

Akcija prikupljanja srestava za prostirku (tepih) džamije je u završnoj fazi te se ovim putem zahvaljujemo našim vrijednim džematlijama na izuzetnom odzivu ovoj akciji. Pozivamo da joj se mogu pridružiti i oni koji nisu do sada. Posebnost ove akcije je primjer nekoliko najmlađih učenika mekteba Bakarevac koji su donijeli svoje priloge za prostirku iz svoje kasice.

Zahvalni smo svima koji su učestvovali u ovom hairli poslu: džematlijama, firmi FAMAA, kao i Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo na podršci. Naše džematlije će sada u ljepšem ambijentu moći izvršavati svoje ibadetske aktivnosti.

Facebook
Twitter