Search
Close this search box.

Redovni seminar za imame MIZ Sarajevo: Razgovor o demenciji sa dr. Osmanom Kučukom

Na redovnom seminaru za imame Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo razgovarano je o demenciji, pa je tokom seminara naglašena važnost podizanja znanja i svijesti o demenciji, kao i potrebama osoba koje žive sa demencijom i njihovih njegovatelja.

Gost seminara je bio direktor Centra za demenciju dr. Osman Kučuk koji je prisutne imame informisao o radu Centra, ali i predstavio neke detalje vezane za samu demenciju.

Centar za demenciju je ustanova koja se bavi cjelokupnim problemom demencije. Osnovan je 01. septembra 2013. godine od strane Alzheimer udruženja AiR-Sarajevo. Smješten je u vlastitom objektu od cca 300 m2.

Osim spomenute centralne teme seminara, razgovarano je i o tekućim pitanjima i aktivnostima u Medžlisu, a ovim dijelom je rukovodio pomoćmik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo.

Imami su nakon seminara zajednički posjetili izložbu “Pod nebom vedre vjere – islam i Evropa u iskustvu Bosne koju realizuje Uprava za  obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Facebook
Twitter