Search
Close this search box.

Redovni seminar za imame MIZ Sarajevo: Imami posjetili vrtić i Centar za mlade

Redovni seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo održan je 14. i 15. decembra u Ferhadiji i džamiji u Nedžarićima.

Prisutnim imamima se na početku seminara obratio glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić i upoznao imame sa aktuelnim pitanjima vezanim za svakodnevno djelovanje Službe za vjerske i odgojno obrazove poslove, te ih pozvao na maksimalnu budnost i opreznost u radu u kojem trebamo uvijek čuvati naše jedinstvo, zajednicu i džemat.

Glavni imam se posebno osvrnuo na rad imama i muallima tokom prethodne godine, izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i nadu da ćemo i u narednom periodu nastaviti kvalitetan rad i uspješne projekte.

Jusuf Zahiragić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, zahvalio se na početku svoga obraćanja imamima na predanom i uspješnom radu, te naglasio potrebu konstantne zajedničke brige o džematima, Medžlisu i Zajednici u cjelini. Isto tako, predstavio je rezultate rada Izvršnog odbora u proteklom četverogodišnjem mandatu.

Imami su nakon seminara imali priliku obići Centar za mlade na Gajevom trgu koji je u završnoj fazi izgradnje i čije se otvaranje očekuje početkom sljedeće godine.

Isto tako, imami su posjetili i vrtić koji je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo otvara početkom januara na Dobrinji.

Facebook
Twitter