Search
Close this search box.

Ratna džamija na Igmanu: Urađena dezinfekcija džamije i popratnih objekata

Posjetiti Ratnu džamiju na Igmanu neizostavno je svakome ko se, iz bilo kojeg razloga, nađe na ovoj prelijepoj bosanskoj planini. Mnogi posjetioci navraćaju kako bi je posjetili, obavili namaz i svjedočili historijsku važnost koju je imala u periodu odbrane na Bosnu i Hercegovinu. U ovoj džamiji se obavlja i džuma-namaz.

U cilju zaštite vjernika i svih posjetilaca ove džamije u doba pandemije Džamijski odbor je u stalnoj brizi o džamiji i svim popratnim objektima. Iz tog razloga su u saradnji sa kompanijom Kristal, izvršili sveobuhvatnu dezinfekciju prostora Ratne džamije na Igmanu, tekije i abdesthane.

Ovu usluga je izvšena je kao poseban doprinos firme “Kristal” d.o.o., koja je specijalizirano preduzeće za vršenje usluga: sanitarne preventivne i ekološke zaštite, dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija, čišćenje i održavanje stambeno – poslovnih objekata, na čemu im Džamijski odbor „Ratne džamije Igman“ posebno zahvaljuje.

Podsjećamo, ova firma je od samog početka pandemije bila na raspolaganju MIZ Sarajevo kada je dezinficirala gotovo sve džamije kao vlastiti doprinos zajedničkim nastojanjima prevencije širenja virusa.

Facebook
Twitter