Search
Close this search box.

Ramazanske večeri: Latif Moćević i Mektebski bulbuli oduševili posjetioce u Kolobara hanu

U subotu 26. maja 2018. godine / 11. ramazana 1439. H.g. upriličena je druga Ramazanska večer 2018. u Kolobara hanu. I ovog puta brojni vjernici su nakon klanjanja teravih-namaza pohrlili u okrilje poslijeteravijskih druženja koje organizuje MIZ Sarajevo.

Gosti druge Ramazanske večeri su bili kantautor Latif Moćević i Hor Mektebski bulbuli MIZ Sarajevo. Ugodan ramazanski razgovor sa Latifom Moćevićem vodio je Šerif ef. Delić, a publika je mogla uživati i u Latifovim izvedbama koje na poseban način pronalaze put do srca slušalaca.

Posebno oduševljenje su izazvali Mektebski bulbuli koji su svojim izvedbama upotpunili ovu večer i zaokružili jedan prelijepi ramazanski dan u kojem su prvo, njih 120 zajedno sa svojim roditeljima iftarili u prelijepom ambijentu Kolobara hana!

Nakon toga Bulbuli su nastupili u iftarskom programu uživo TV Hayat na Baščaršiji, odakle su poslali najljepšu sliku iz našeg grada.

Teravih-namaz su klanjali u Gazi Husrev-begovoj džamiji, nakon čega je došao nastup na Ramazanskim večerima u Kolobara hanu.

Ramazanske večeri se nastavljaju u nedjelju 27.05.2018. poslije teravih-namaza (23:30h) kada će gostovati članovi i predstavnici Mreže mladih, a poseban doživljaj će biti pogledati izvedbu predstave “Ćamil i Lejla”, koju će izvesti članovi Dramske sekcije Mreže mladih iz Hadžića.

Facebook
Twitter