Ramazanske posjete višečlanim porodicama

Po preporuci Kriznog štaba Medžlisa IZ-e Sarajevo, tim koordinatora društvene brige Medžlisa, pored korisnika koje redovno posjećuju, s posebnom pažnjom obišli su u četvrtak, 14. maja tri porodice: porodicu Muratović sa šestero, porodicu Kevrić sa devetoro i porodicu Bijedić sa desetoro djece.

U vrijeme pandemije sve kategorije društva su pogođene i ugrožene pa su timovi društvene brige, zajedno sa imamima, muallimama i Mrežom mladih, nastojali dostaviti neophodnu pomoć do svakog pojedinca.

Obilascima i podjelom pomoći su obuhvaćeni: stari i nemoćni, bolesni, oni koji žive sami, i socijalno ugroženi. Porodice sa više djece su kategorija vrijedna svake pažnje i pomoći u bilo kojoj prilici, a u situacijama poput proglašene pandemije, smanjenih prihoda i povećanih potreba, svakako su među prioritetima, naglašeno je iz Kriznog štaba Medžlisa.

Poseban vid pomoći su prehrambeni paketi, novčani vaučeri i iftari koje je Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH, na čelu sa rukovodiocem Ibrahimom Malanovićem, obezbijedio iz fonda Bejtul mal, i od donacija organizacija i firmi koje su željele dati svoj doprinos.

Izražena ljepota ovih ramazanskih posjeta jeste u tome da su u taj program uključeni svi. Uz svesrdnu podršku glavnog imama, doc. dr. hafiza Kenan-ef Musića, Mreža mladih – omladina iz džemata, imami, muallime i aktivistkinje, svi su se spremno aktivirali u pomaganju svojim sugrađanima, a mnogobrojne firme i pojedinci su rado dočekali priliku da kroz donaciju asortimana proizvoda koje posjeduju, pomognu u obezbjeđivanju prehrambenih paketa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter