Search
Close this search box.

Ramazanske posjete glavnog imama džematima Heća Mahala, Blagovac, Ugorsko, Bojnik i Grbavica I

U utorak 29. 05. 2018./ 14. ramazana 1439. H.g. glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić je u okviru svojih ramazanskih posjeta boravio u posjeti džematima Heća Mahala, Blagovac, Ugorsko, Bojnik i Grbavica I.

Na podne-namazu glavni imam je zajedno sa svojim pomoćnikom Elvedin ef. Klisurom posjetio džemat Heća Mahala, a ugostio ih je imam Emir ef. Pajt. Glavni imam je predvodio podne-namaz, nakon čega se obratio prisutnim vjernicima ukazavši im na vrijednosti Ramazana.

Na ikindija-namazu glavni imam je u pratnji Ferid ef. Ganića posjetio džemat Blagovac kod Edin ef. Mrkulića.

Dr. hfz. Musić se obratio mnogobrojnim vjernicima iskazavši svoje oduševljenje infrastrukturom ovog vogošćanskog džemata i uputivši im poziv da se takmiče u činjenju dobra.

Na teravih-namazu glavni imam je gostovao u džematu Ugorsko, gdje mu je domaćin bio Zahid ef. Mujkanović. Džematlije Ugorskog su također imali priliku poslušati prigodan vazu nasihat glavnog imama dr. hfz. Musića.

U srijedu 30. 05. 2018. / 15. ramazana 1439. H.g.  glavni imam je na podne-namazu posjetio džemat Bojnik i imama Mehidin ef. Bešlića, gdje se obratio prisutnim džematlijama.

Na teravih-namazu glavni imam je boravio u džematu Grbavica I kod imama mr. Fikret ef. Pašanovića.

Tom prilikom glavni imam se obratio prisutnima džematlijama u okviru specijalnog programa Večer Kur’ana i ilahija “Usred Ramazana”, na kojem su učešće uzeli hfz. Omer Zulić, hfz. Hamza Lavić, Mustafa ef. Isaković i Hazim ef. Lepir.

Facebook
Twitter