Search
Close this search box.

Ramazanska posjeta muftije sarajevskog i radni sastanak sa imamima MIZ Sarajevo

U službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo boravio je muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković. U pratnji muftije su bili i dr. Abdulgafar-ef. Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i mr. Rijad Delić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove.

Uzimajući u obzir veličinu i rasprostranjenost sarajevskog medžlisa, muftija je sa svojim saradnicima u ramazanu upriličio četiri radna sastanka na četiri različite lokacije.  Radnim sastancima su prisustvovali imami Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, na čelu sa glavnim imamom, doc. dr. hafizom Kenan-ef. Musićem, pomoćnici glavnog imama te predsjednik Medžlisa g. Jusuf Zahiragić i sekretar g. Muhamed Memić.  

Razgovaralo se o preventivnim mjerama koje Islamska zajednica realizuje zbog pandemije koronavirsa. Muftija sarajevski je istakao kako je ponosan sviješću džematlija, koji su se u toku pandemije pridržavali preporuka nadležnih, uz poziv da se svi i dalje pridržavaju predloženih mjera kako bi se što prije izašlo iz ove teške situacije.

Također, govorilo se o aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo koje su prezentovali predstavnici Medžlisa, a pogotovo ramazanskim te predstojećim bajramskim aktivnostima.

Facebook
Twitter