Search
Close this search box.

Ramazanska hedija džematu Grivići: Obnovljen krov munare koji je pao prošle godine

Nekoliko dana prije nastupanja mubarek mjeseca ramazana, završeni su radovi na rekonstrukciji munare u džematu Grivići. Pet mjeseci je prošlo od trenutka kada je krov munare pao, a najviše se čekalo zbog nepovoljnih prilika za rad u zimskom periodu.

Međutim, Džematski odbor je odlučio da to treba biti ramazanski poklon džematlijama ovog džemata. Mjesec dana prije pandemije korona virusom, pokrenuta je akcija „BUDI VAKIF U OBNOVI MUNARE – GRIVIĆI“, gdje je jako dobrim odzivom džematlija i prijatelja prikupljen novac za njenu rekonstrukciju. U ovoj akciji učešće je uzeo i Izvršni odbor MIZ Sarajevo sa 3000 KM.

Usljed nevremena i olujnog vjetra, 05. novembra 2019. godine, u mjestu Grivići kod Hadžića, pred sami ulaz u džamiju pao je krov munare, a desilo se to svega nekoliko minuta pred dolazak vjernika na jaciju-namaz. Džematlije su tada, nešto prije 18 sati, u haremu pred džamijskim ulazom, zatekli krov munare, odnosono konstrukciju dugu oko sedam metara. Na svu sreću, u tom momentu u haremu nije bilo nikoga.

Nekoliko dana prije ramazana, u punom sjaju ponovo je zablistala grivička ljepotica.

Facebook
Twitter