Search
Close this search box.

Radost Ramazana sa džematlijama Koševskog brda, Lubine džamije i džemata Paje

U petak 25. maja 2018. godine / 10. ramazana 1439. H. g.  glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić posjetio je na džuma-namazu džemat Koševsko brdo, gdje je održao hutbu na temu “Oni koji čine dobro njima pripada najveća nagrada”. Glavni imam je također govorio o misiji islama, te brojnim blagodatima mjeseca Ramazana.

Na akšam-namazu glavni imam je sa svojim zamjenikom i pomoćnikom posjetio džemat Lubine džamije, a nakon klanjanja akšam-namaza prisustvovao je iftaru kojeg je pripremio domaćin mr. Salih ef. Meštrovac, koji se zahvalio  glavnom imamu na dolasku i poželio mu uspješan rad.

Uslijedilo je obraćanje glavnog imama koji je bio oduševljen posebnom atmosferom na iftaru.

U svom obraćanju dr. hfz. Musić je pozvao džematlije da budu od onih koji čine dovu Bogu dragom i da zovu Allahu dž.š., uputivši poseban poziv  majkama da svojom ulogom u porodici i društvu daju svoj značaj u odgoju novih generacija.

Na teravih-namazu glavni imam je posjetio džemat Paje, gdje mu je domaćin bio Ilijas ef. Kadrić.

U svom obraćanju džematlijama glavni imam je pozvao džematlije da čine dobro, da se pomažu međusobno, da dijele radost Ramazana te da svoju djecu odgajaju u dini islamu.

Facebook
Twitter