Search
Close this search box.

Radni sastanak sa imamima i predsjednicima džematskih odbora: Kancelarija MIZ Sarajevo u Ilijašu počinje sa radom u septembru

U petak, 25. augusta 2023. godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo,  dr. Abdulgafar ef. Velić održao je hutbu u džematu Novi Ilijaš nakon koje je održan radni sastanak glavnog imama, predsjednika Medžlisa i njihovih saradnika sa članovima Džematskog odbora džemata Novi Ilijaš.

U nastavku posjete održan je i radni sastanak sa imamima i mutevelijama sa područja općine Ilijaš.

Pored sagledavanja aktualnih tema sa kojima su susreću u radu imami i džematski odbori i iznalaženja rješenja za unapređenje rada, poseban akcent je stavljen na otvaranje kancelarije Medžlisa na području ove Općine i pružanja vjerskih usluga za naše džematlije sa ovih prostora.

Otvaranjem ove kancelarije Medžlis želi da svojim džematlijama olakša izvršavanja njihovih potreba i obaveza na terenu, a što će u konačnici olakšati vjernicima rješavanje njihovih zahtjeva i potreba, te smanjenja troškova.

Kancelarija je smještena u Gradskoj džamiji u Novom Ilijašu i počinje sa pružanjem usluga u ponedjeljak, 04. septembra 2023. godine.

Facebook
Twitter