Search
Close this search box.

Radna posjeta Uprave za vjerske poslove Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo

U okviru redovnih aktivnosti Uprave za vjerske poslove, direktor Uprave, hfz. dr. Mensur-ef. Malkić i saradnici dr. Enes-ef. Svraka, dr. Safija Malkić i mr. Meho-ef. Šljivo posjetili su Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

Domaćini ove posjete bili su predsjednik MIZ Sarajevo Jusuf Zahiragić, glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić sa pomoćnicima mr. Malik-ef. Šljivom, Elvedin-ef. Klisurom, Miralem-ef. Babajićem i mr. hfz. Ammar-ef. Bašićem.

Posjeta Medžlisu Sarajevo jedna je u nizu planiranih aktivnosti Odjela za mekteb i mlade koja ima za cilj praćenje i pružanje podrške projektima i aktivnostima predškolskih ustanova i ustanova za mlade.

Delegacija Uprave posjetila je vrtić ,,Dječiji koraci“ na Dobrinji i „Centar za mlade“ smješten u ulici Ferhadija.

Nakon što je glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić upoznao direktora Uprave za vjerske poslove i njegove saradnike sa programima i aktivnostima u ove dvije važne odgojno-obrazovne ustanove, direktor Malkić je čestitao rukovodstvu Medžlisa na realiziranim aktivnostima i izrazio spremnost da Uprava za vjerske poslove pruži punu podršku u svim segmentima prosvjetnog i odgojnog rada.

(Preporod.info)

Facebook
Twitter