Search
Close this search box.

Radna posjeta glavnog imama MIZ Sarajevo povratničkim džematima Gornji Kotorac, Kijevo i Trnovo

Glavni imam MIZ Sarajevo u nedjelju 27. septembra 2020 godine posjetio je povratničke džemate koji pripadaju MIZ Sarajevo,  a koji se nalaze na području manjeg bh entiteta RS,  Gornji Kotorac, Kijevo i Trnovo.

 Tom prilikom svim polaznicima mektebske nastave uručio je kao  hediju nove udžbenike mektebske pouke ilmihale za prvi, drugi i treći stupanj kao i druge prigodne poklone.

U svom obraćanju polaznicima mektebske nastave glavni imam dr.  Abdulgafar Velić čestitao je  na upisu u novu  mektebsku godinu, poručivši im da budu redovni u mektebu, da je mekteb  najvažnije vrijeme  u njihovom životu, vrijeme obrazovanja i edukacije, uspomene mektebske biti će vam najdraže uspomene u životu, to ćete posebno čuvati, kada budete sutra odrasli, Vi ćete kazati ja sam išao u mekteb, išao sam u svoju džamiju, posebno ćete voliti svoju  džamiju.

Na kraju glavni imam je poželio djeci da budu dobri učenici u svojim školama, da dosta korisnog znanja steknu, da budu poslušni svojim roditeljima, da budu korisniji u svojim mjestima i  džematima

Glavni imam je obišao i gradnju dvije vakufske kuće u Gornjem Kotorcu i Kijevu, zajedno sa džematskim odobrima gdje se upoznao sa tokom radova.

U pratnji glavnog imama bili su njegovi saradnici mr. Malik ef. Šljivo, Elvedin ef. Klisura i Ferid ef. Ganić.

Facebook
Twitter