Search
Close this search box.

Prvo izdanje “Ramazanskih večeri”

Projekat „Ramazanske večeri“ u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo posljednjih dvanaest godina je projekat poslijeteravijskih druženja u kojima učešće uzimaju eminentni alimi, umjetnici, pjesnici i sportisti koji prenose svoja životna iskustva, razmišljanja i savjete mladima.

Već treću godinu ovaj program se realizuje u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo pod sloganom “Feel the spirit of Ramadan”.

Prvo druženje u okviru ovogodišnjih “Ramazanskih večeri” upriličeno je 15. marta u Hanikahu Gazi Husrev-begovog vakufa u Sarajevu, gdje su kao sagovornici gostovali glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, pomoćnik glavnog imama Miralem-ef. Babajić i stručni saradnik u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Faruk Čaluk.

Program je realizovan i u dijaloškoj formi, gdje su gosti “Ramazanskih večeri”, učenici Prve bošnjačke gimnazije gimnazije gostima postavljali pitanja o temama koje smatraju aktuelnim i važnim.

U pauzama tokom razgovora, Ibrahim Bilčević je karakterističnim izvedbama ilahija i kasida dao posebnu dimenziju cjelokupnom programu.

Drugo izdanje “Ramazanskih večeri” će biti upriličeno 16. marta u istom prostoru.

Facebook
Twitter