Search
Close this search box.

Predstavnici Uprave za vjerske poslove na radnom sastanku u MIZ Sarajevo

SARAJEVO, 14.10.2020. godine – Direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović u pratnji šefa Ureda za mekteb i mlade dr. Enes-ef. Svrake posjetio je Službu za vjerske i odgojno obrazovne poslove, gdje mu je domaćin bio glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić sa saradnicima. Na sastanku je razgovarano o posjeti reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića Službi za vjerske i odgojno obrazovne poslove i sarajevskim mektebima, iznešena je analiza prezentiranih aktivnosti i planova, te su o svemu, u cilju unapređenja rada, donešeni određeni zaključci.

Direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović pohvalio je organizaciju posjete reisu-l-uleme i ocjenio je uspješnom. Istakao je da je potrebno ustrajati na konstantnom unapređivanju organizacionih i stručnih kapaciteta angažiranih službenika Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove. Isto tako, naglasio je da je potreban dodatni zajednički napor u razvijanju vakufa, kako onih koji će imati socijalni karakter, tako i onih u povratničkim džematima, kao i konstantna briga za njih. Pohvalio je u tom, pogledu napore koje Služba za vjerske i odgojno obrazovne poslove, kao i Medžlis u cjelini čini, istakao je Ismail-ef. Smajlović,

Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić je istakao da je radna posjeta Reisu-l-uleme vrlo značajna podrška radu i aktivnostima Službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove, ali i imama i džemata na terenu. Istakao je da je Reisu-l-ulema posjetom ukazao čast svim sarajevskim imamima koji su imami najvećih bosanskohercegovačkih džamija i džemata i, kao takvi, u svome radu imaju poseban teret i veliku odgovornost.

  • Određene aktivnosti u pogledu razvoja posebnih predškolskih ustanova i prilagođenih programa u džematima već su ranije pokrenute, a nakon posjete i intezivirane. Služba za vjerske i odgojno obrazovne poslove će svim svojim kapacitetima i dalje raditi na razvijanju novih i očuvanju postojećih aktivnosti u cilju unapređenja vjerskog života u Sarajevu, kazao je glavni imam Velić.

Facebook
Twitter