Predramazanske aktivnosti u džematu Ahatovići

U nedjelju, 28. maja u džematu Ahatovići održana je Svečana akademija povodom završetka mektepske 2018/2019 godine. Program akademije su pripremali učenici, zajedno sa svojim imamom Mevludin-ef. Ćosićem, te su kroz ilahije i recitacije iskazali svoju radost zbog uspješno završene godine i ujedno su najavili dolazak nama najdražega gosta Ramazana.

144 mektepskih polaznika je tokom čitave godine prisustvovalo brojim časovima, druženjima i radionicama i njihov sveukupni trud se pokazao sa izuzetno dobrim rezultatima. Trud naših mekteblija je nagrađen paketićima, a najboljim i najredovnijim polaznicima su upućene posebne čestitke. Završnu riječ održao je imam džamije, te je još jednom zahvalio i čestitao svim učenicima na uloženom trudu i dobrim rezultatima. Nakon ceremonije organizovana je zakuska za sve džematlije.

Dana 04. 05.2019 omladina džemata je iz svojih sredstava, realizovala projekat posjete najugroženijim članovima našeg džemata i tom prilikom su uručeni prehrambeni paketi kako bi oni lakše dočekali i ispostili nadolazeći mubarek mjesec.

Po prvi put na simboličan način u našem džematu organizovan je doček mjeseca posta. Omladina džemata, zajedno sa starijim članovima, je organizovala ovaj doček i uz salavate, vatromet i miris halve dočekan je mjesec Božije milosti i oprosta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter