Predramazanske aktivnosti džemata Šehidske džamije na Sokolju

U sklopu priprema za nadolazeći mjesec ramazan očišćena je džamija i harem, održano je i drugo po redu druženje za žene a u predramazanskim danima džemat je posjetio i Rasim-ef. Žiga, koji je već dugi niz godina imam u Njemačkoj, u džematu Hagen. Dogovorene su i posljednje pripreme za mjesec ramazan i neke od aktivnosti u toku mjeseca ramazana.

U sklopu priprema za nadolazeći mjesec ramazan u džematu Šehidske džamije odvijaju se mnogobrojne predramazanske aktivnosti. U nedjelju 21.04.2019. održani su završni ispiti – hatme, kojima je pristupilo 63 djece koji su pokazali svoje znanje, rad, trud i zalaganje. Nakon ispita upriličeno je druženje za naše mališane.

Ćilimi naše džamije su dubinski očišćeni, harem džamije pokošen te je zasađeno cvijeće. U sklopu priprema za nadolazeći mjesec ramazan održano je i drugo po redu druženje za žene. Vaz je kazivao Mehmed-ef. Kordić.

Ovaj džemat u ovim predramazanskim danima posjetio je Rasim-ef. Žiga, koji je već dugi niz godina imam u Njemačkoj, u džematu Hagen. Rasim efendija nam je prenio svoja dugogodišnja iskustva u Njemačkoj i stanje muslimana Bošnjaka u dijaspori.

Dogovorene su i posljednje pripreme za mjesec ramazan i neke od aktivnosti u toku mjeseca ramazana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter