Search
Close this search box.

Predavanjima u Carevoj džamiji počeo Kurs islama

U Sultan Mehmed Fatihovoj – Carevoj džamiji je u nedjelju, 11. oktobra 2020. godine počeo novi ciklus predavanja na Kursu islama, projekta koji se u 20 bosanskohercegovačkih gradova realizira već 24 godine. Predavač je bio dr. Kenan Kanlić koji je govorio o zdravoj hrani i kako iskoristiti bio potencijal naše domovine.

dr. Kenan Kanlić (Foto: S. Kadribegović)

U nedjelju, 18. oktobra 2020. godine u drugom terminu je predavač bio Valdet Peštalić, koji je mladima govorio na temu “Kako i zašto biti uspješan”.

Druženja su nastavljena i naredna dva vikenda, 25. oktobra i 1. novembra, kada su gosti bili prof. dr. Mirsad Veladžić koji je mladima govorio na temu: “Priroda o Bogu”, te Mustafa Spahić, koji je imao predavanje na temu: Vanjska i unutarnji faktori čovjekove zaraze.”

Kurs islama je projekat koji se realizuje u saradnji sa profesorima vjeronauke u srednjim školama i ima za cilj edukaciju mladih, njihovo međusobno povezivanje i upoznavanje. Predavanja vode najeminentniji stručnjaci iz pojedinih oblasti iz čitave BiH. Kurs islama je dio aktivnosti Mreže mladih Sarajevo.

Druženje će se nastaviti već naredni vikend sa novim aktuelnim temama i izvrsnim predavačima.

Facebook
Twitter