Search
Close this search box.

Potpisan ugovor za izgradnju novih objekata uz Gradsku džamiju Ilijaš

U Gradskoj džamiji u Ilijašu jučer je upriličeno potpisivanje ugovora o finansiranju između Medžlisa islamske zajednice Sarajevo (MIZ) i investitora iz Katara.

Sredstva će se koristiti za izgradnju objekta pored džamije u Ilijašu, a u kojem će u budućnosti biti smješteni sadržaji koji će unaprijediti vjerski život i pomoći neovisnosti džemata, poput vrtića, prostorija Škole hifza, omladinski centri i slično.

Potpisivanju su prisustvovali predstavnici MIZ Sarajevo, investitori iz Katara, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, te predstavnici džemata Novi Ilijaš.

Glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić u izjavi za Radio Ilijaš naveo je da Islamska zajednica nakon izgradnje u ratu porušenih džamija i ponovnog podizanja džemata i mekteba, došla do trenutka kada je na redu unapređivanje sadržaja uz vjerske objekte a zbog ekonomskog jačanja džamija i džemata.

Donator Mubarak Al Sulaiti naveo je da je zahvalan MIZ Sarajevo i Općini Ilijaš što su pružili priliku za učešće u ovom projektu.

Načelnik Općine Ilijaš podcrtao je da u Ilijašu žive ljudi iz 54 općine, u kojem su dom nakon agresije uz domicilno stanovništvo, našli prognani i protjerani iz mnogih bh. općina.

Potpisivanje ugovora završeno je dovom i učenjem dijelova iz Kur’ana.

Facebook
Twitter