Search
Close this search box.

Polaznici Mekteba plus u Carevoj džamiji obradovani posjetom, paketićima i vaktijom

Obzirom da je vanredna situacija poremetila cjelokupno obrazovanje, a samim tim i nastava u okviru programa Mekteb plus, koja je u MIZ Sarajevo organizovana radnim danima nije završila onako kako je planirano. Muallima Mekteba plus u Sultan Fatihovoj – Carevoj džamiji, Senida Klisura-Balić, odlučila je da obraduje svoje učenike i bar malo im nadomjesti tu prazninu, te izmami osmjeh na dječijim licima.

Kako se bliži najbolji dost, mubarek mjesec Ramazan, to je bila idealna prilika da muallima posjeti i paketićima obraduje mekteblije. Uz paketiće djeca su dobila i primjerak vaktije u koju će moći bilježiti dane koje isposte. Dječica svoje osmijehe i radost zbog posjete nisu krili i radost je bila obostrana. Poruka jednog od roditelja je bila: “Niko nam odavno ne kuca na vrata pa su ovakve posjete lijep primjer dobrog odnosa i pažnje kakva treba biti među nama.”

Ovo predstavlja motivaciju za daljnim i još brižnijim radom sa svom našom djecom na putu ispravnog odgoja i podučavanja našoj časnoj vjeri. Obzirom da je posjeta bila ranije najavljena, polaznici mekteba su obradovali svoju muallimu izradom ramazanskih čestitki.

Facebook
Twitter