Search
Close this search box.

Počeo program završnih svečanosti polaznika Škole hifza

Plan i program Škole hifza Muftijstva sarajevskog je u proteklom periodu pratio ritam održavanja mektebske pouke. Trenutno su u fokusu završne svečanosti na kojima su uručene diplome za uspješno završen stepen, te priznanja za redovno pohađanje nastave.

Završne svečanosti na punktovima Vogošća i Novi Ilijaš održane su 8. i 9. juna. Uz učenike, svečanostima su prisutvovali i muhafizi mr. Maid-ef. Ibrahimović i Amir-ef. Nedimović, te džematski imami Muslija-ef. Čeliković i Ejub-ef. Velić.

  • Nadamo se da će u budućnosti ovi punktovi polučiti još bolje rezultate i da će Škola hifza MIZ Sarajevo uči u naše domove – istakao je u svom osvrtu hafiz Ibrahimović.

Kao gost programa na punktu Vogošća, učenike, imame i muhafize je posjetio koordinator Škole hifza na nivou Muftijstva sarajevskog hafiz mr. Sadrudin-ef. Išerić.

Svečanost je održana i na punktu Hadžići, gdje je muhafiz Hašim-ef. Zahirović, uz uručene diplome i priznanja tokom kratkog obraćanja ukazao na važnost dolaska u Školu hifza i druženja s Kur’anom.

Na punktu Sultan Fatihove Careve džamije svečanost je upriličena 16. juna, gdje su diplome i priznanja učenicima uručilu muhafizi mr. Sadrudin-ef. Išerić i mr. Omer-ef. Šabanović.

  • Iskrene čestitke vrijednoj dječici, da im Allah olakša na putu konačnog cilja; da postanu čuvari Allahove knjige – navedeno je u osvrtu na ovaj događaj.

Facebook
Twitter