Search
Close this search box.

Peto izdanje “Ramazanskih večeri”: Efendije Alić i Isaković, profesor Drkić

Projekat „Ramazanske večeri“ u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo posljednjih dvanaest godina je projekat poslijeteravijskih druženja u kojima učešće uzimaju eminentni alimi, umjetnici, pjesnici i sportisti koji prenose svoja životna iskustva, razmišljanja i savjete mladima.

Već treću godinu ovaj program se realizuje u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo pod sloganom “Feel the spirit of Ramadan”.

Peto druženje u okviru ovogodišnjih “Ramazanskih večeri” upriličeno je 29. marta u Hanikahu Gazi Husrev-begovog vakufa u Sarajevu, gdje su u prvom dijelu kao gosti govorili imami sarajevskih džemata Ilidža i Lužani Resul-ef. Alić i Senaid-ef. Isaković.

Oni su ovom prilikom govorili o aktivnostima koje realizuju u džematima, te o imamskim iskustvima ramazana u različitim okruženjima.

Gost drugog dijela programa bio je prof. dr. Munir Drkić sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koji je, predstavljajući neke aspekte duhovnosti u književnosti, govorio o različitim umjetničkim formama kojima se iskazuje ljubav prema Stvoritelju i Poslaniku, a.s., ali i podsjeća na neke univerzalne vrijednosti.

U pauzama tokom razgovora, Esma Zulić je karakterističnim izvedbama ilahija i kasida dala posebnu dimenziju cjelokupnom programu.

Naredno izdanje “Ramazanskih večeri” će biti upriličeno 30. marta u istom prostoru.

Facebook
Twitter