Organiziran izlet za polaznike mektebske nastave iz Prače

U subotu, 18.12.2021. god., džemat Prača, uz podršku Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, organizovao je izlet za djecu koja pohađaju mektebsku nastavu u ovom džematu. Ovo je bila prilika da učenici posjete znamenita mjesta iz historije kao i prirodne ljepote naše domovine, da u praksi primjene vjerske propise koji se odnose na putnika a koje uče u mektebu, kao i da se međusobno druže i još više zbližavaju.

Krajnja destinacija ovog putovanja bila je planina Vlašić. Prvo odredište je bio vezirski grad Travnik. Ono  što je posebno izazvalo divljenje kod naših mekteblija jeste tvrđava, koja predstavlja višestoljetnu historiju i postojanje naše domovine, a sa koje se pruža nevjerovatan pogled na ovaj grad.

Mekteblije su na sigurno i na vrijeme stigle na krajnje odredište gdje su u zimskoj atmosferi, sankanje, skijanjem i drugim igrama uživali u ovom za njih posebnom danu.

Na kraju ovog putovanja učenici su otišli svojim kućama zadovoljni i bogati za jedno novo iskustvo. Ovom prilikom džemat Prača, izražava posebnu zahvalnost Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Abdulgafar-ef. Velićem, bez čije pomoći ovaj izlet ne bi mogli realizovati. Ovo je još jedan dokaz da MIZ Sarajevo vodi posebnu brigu prema djeci i džematima u povratničkim mjestima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter