Search
Close this search box.

Ogledni časovi u mektebima Medžlisa IZ Sarajevo za školsku 2022/23. godinu

Služba za vjerske i odgojno obrazovne poslove Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo je od 9. do 26. januara 2023. godine realizarala projekat i aktivnosti vezano za stručno usavršavanje muallima. Stručno usavršavanje se putem oglednih časova u mektebima vrši svake godine tokom zimskog raspusta, a u ovoj 2022/2023. školskoj godini održano je u 9 mekteba.

Ovim projektom bili su obuhvaćeni svi muallimi koji samostalno izvode mektebsku nastavu. Ogledni čas je izveo jedan od delegiranih muallima u svome mektebu, a nakon toga prisutni muallimi su kroz zajedničku analizu metoda, pristupa i realizacije časa razmjenjivali iskustva, te tražili odgovore na dileme i izazove s kojima se u nastavi susreću. Stručno usavršavanje ovog tipa i svojevrsna doedukacija je od posebnog značaja za mlade muallime koji imaju priliku da se na praktičan način upoznaju sa metodama i načinima rada u mektebu, te na ovaj način uče od iskusnijih kolega.

Ogledne časove ove godine održali su: mr. Sakib-ef. Lepić (Binježevo), hfz. Nisvet-ef. Omerdić (Dobrinja 3B), Edin-ef Šljivar (Bojnik), Mustafa-ef. Pašić (Kasindolska), Sabahudin-ef. Botonjić (Šip), Edin-ef. Hamzakadić (Istiklal), mr. Muhamed-ef. Velić (Ferhadija), Dženan-ef. Mahmutović (Misoča) i Muslija-ef. Čeliković (Vogošća).

Časovima je prisustvovao i glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić sa svojim saradnicima, a koordinator projekta i ove godine bio je mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama za mektebsku nastavu.

Facebook
Twitter