Održan sastanak muhaffiza Škole hifza MIZ Sarajevo

U četvrtak, 07. januara 2021. godine u prostorijama Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove održan je sastanak glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velića sa koordinatorima i muhaffizima Škole hifza. Sastanku su prisustvovali i pomoćnici glavnog imama mr. Malik-ef. Šljivo i mr. hafiz Ammar-ef. Bašić.
Na sastanku je evaluiran rad Škole u proteklom polugodištu, sumirani rezultati, te dogovoreni budući koraci za ojačavanje ovog, iznimno važnog, sektora rada. Naglašeno je na sastanku da su muhaffizi radili u specifičnim uslovima, često i online, zbog čega je dogovoreno osnaživanje prisustva Škole hifza u virtuelnom svijetu.

Glavni imam je naglasio da je Škola hifza Medžlisa najaktivnija i najveća na području Muftijstva sarajevskog, a samim tim ima i najveće izazove koje zajedničkim naporima treba prevazilaziti. Podsjetio je da kroz Školu hifza, mektebe i Mrežu mladih stasavaju budući članovi džemata i korisni članovi društva, kojima je Zajednica svim svojim kapacitetima uvijek na raspolaganju.

Škola hifza Medžlisa IZ Sarajevo sastavni je dio Škole hifza Muftijstva sarajevskog. Odvija se na 7 punktova i vodi je 11 muhaffiza. Ima preko 200 upisanih učenika, uglavnom najboljih đaka iz 171 mekteba sa područja MIZ Sarajevo. Škola je otvorena i za srednjoškolce, kao i studente.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter