Search
Close this search box.

Održan sastanak koordinatora Škole hifza: Aktivnosti visoko podigle ljestvicu kvaliteta

Sastanak koordinatora Škole hifza Muftijstva sarajevskog održan je 16. juna, u Sultan Fatihovoj- Carevoj džamiji u Sarajevu.

Prisutne je, tokom uvodnog obraćanja, poselamio dr. Ahmed ef. Purdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, koji je u ulozi domaćina poselamio prisutne, čestitao na trudu i kontinuitetu u vremenu pandemije i predstavio dnevni red sastanka.

U okviru dnevnog reda analiziran je dosadašnji rad, predložen plan rada za naredni period, te je razgovarano o promociji aktivnosti i terminu takmičenja polaznika Škole hifza.

Prisutne su kao domaćini, također, poselamili hafiz Sadrudin ef. Išerić i hafiz Ammar ef. Bašić, koji su svaki iz svoje perspektive analizirali aktuelna pitanja vezana za rad Škole hifza.

Hafiz Išerić je povodom planiranog uvođenja prijemnog ispita za nove polaznike Škole hifza istakao kako su dosadašnje aktivnosti i rezultati ljestvicu kvaliteta podigli visoko, stoga trebaju postojati jasni kriteriji za prijem novih polaznika na osnovu kojih se ovaj projekat pozicionira kao napredno odjeljenje mektebske nastave.

Uz osvrt na upotrebu e-dnevnika, hafiz Bašić je pohvalio ažurnost većine muhafiza pri njegovom korištenju, naglasivši kako je značajno podijeliti iskustva korištenja sa akcentom na nedostatke, kako bi se to unaprijedilo.

Muhafizi su tokom razgovora podijelili svoja iskustva u radu sa učenicima tokom pandemije, korištenju e-dnevnika, te govorili izazovima sa kojima se susreću. Izjasnili su se i po pitanju termina takmičenja koje je odgođeno zbog pandemijskih okolnosti. Prema dogovoru sa sastanka, takmičenje će se planirati za drugu polovinu oktobra, a precizan datum će biti naknadno utvrđen.

Sastanci poput ovoga, puni sadržajnih prijedloga, značajni su zbog mogućnosti učenja iz iskustava drugih, ali i prilike da dobar prijedlog bude saslušan i uvažen od strane Zajednice.

(muftisjtvosarajevsko.ba)

Facebook
Twitter