Search
Close this search box.

Održan redovni seminar za imame MIZ Sarajevo

U srijedu, 22. decembra 2021. godine, u Čekrekči Muslihuddinovoj džamiji održan je redovni seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Na početku seminara obratio se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić, koji je govorio imamima o aktuelnim pitanjima vezanim za rad Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove. On je naglasio da je 2021. godina koja je na izmaku bila bremenita i puna iskušenja i od svih tražila napor više da se izazovi prevaziđu. Pohvaliviši svakodnevnu brigu imama da se navedeni izazovi prevaziđu kao i konstantni napor da se vjerski život u našim džematima unaprijedi, glavni imam je najavio nove zajedničke aktivnosti i projekte u predstojećem periodu. Prva aktivnost počinje već sutra sa redovnom sedmičnom tribinom Islamske teme u Baščaršijskoj džamiji, kada će muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus održati predavanje.

Isto tako, glavni imam je upoznao imame o početku gradnje Centra za mlade Sarajevo, te o drugim planiranim infrastrukturalnim projektima koji slijede.

U drugom dijelu seminara mr. Malik-ef. Šljivo upoznao je imame o analizi stanja u mektebskoj nastavi u prvom polugodištu, te o predstojećim edukativnim aktivnostima i stručnom usavršavanju za muallime koje će biti provedene tokom zimskog raspusta.

Facebook
Twitter