Održan redovni seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo

U srijedu, 25. maja 2021. godine, u Sultan Fatihovoj-Carevoj džamiji održan je redovni seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, prvi zajednički nakon poboljšanja epidemiološke situacije i popuštanja propisanih mjera zaštite od virusa.

Na početku seminara glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić čestitao je imamima na predanom i revnosnom radu tokom mjeseca ramazana, koji je i ove godine protekao uz velike restrikcije i mjere zaštite. Nadalje, glavni imam je upoznao imame o aktuelnim pitanjima vezanim za svakodnevni rad imama i Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove, čestitavši pobjednicima nedavno održanog mektebskog takmičenja na uspjehu a svim muallimima na učešću.

Dr. hafiz Elvir Duranović naučni saradnik u Institutu za islamsku tradiciju Bošnjaka i glavni i odgovorni urednik časopisa Muallim, bio je gost seminara i imamima je predstavio projekte Instituta i pozvao ih na čvršću saradnju u kreiranju novih sadržaja.

Mr. Malik-ef. Šljivo upoznao je imame o realizaciji ramazanskih aktivnosti Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, istaknuvši da je, unatoč pandemiji i realnim izazovima na terenu, plan realiziran u potpunosti. Nadalje, upoznao je imame i o rezultatima mektebskog takmičenja i izložio detaljan plan završetka školske mektebske godine. U svim mektebima će tokom mjeseca juna biti organizirane hatma-dove svečanog karaktera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter