Search
Close this search box.

Održan okrugli sto Organizacija vjerskog života u Sarajevu: Izazovi i perspektive

U utorak, 2. jula 2024. godine u Studentskom centru Islamske zajednice održan je okrugli sto pod nazivom “Organizacija vjerskog života u Sarajevu: izazovi i perspektive”, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. 

Tokom dvije sesije, razgovarano je o organizaciji vjerskog života, kategorijama džemata i statusima imama, te izazovima i mogućnostima u misijskom djelovanju u Sarajevu. 

Među prisutnima bili su muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, doc. dr. Samed Omerdić, glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, predsjednik Medžlisa Jusuf Zahiragić, rukovodilac Administrastivno-pravne službe Muhamed Memić, članovi Službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove i saradnici glavnog imama, kao i imami iz najvećih sarajevskih džemata. 

Povod ovog susreta bila je ranija inicijativa Muftije sarajevskog o organizaciji rada i djelovanja u većim džematima i centrima. 

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo će i u narednim periodu organizati nekoliko sličnih susreta koji će tematizirati dominantne vjerske aktivnosti kao što su mekteb, Mreža mladih, Sektora za brak i porodicu, kao i drugih važnih projekata i inicijativa.

Facebook
Twitter