Search
Close this search box.

Odgovor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo na neistine Fatmira Alispahića

U posljednjih nekoliko mjeseci na određenom Youtube kanalu, pojavilo se nekoliko video-snimaka Fatmira Alispahića u kojima se na krajnje primitivan i zlonamjeran način pokušava kompromitovati Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, na svim njenim nivoima, od medžlisa do krovnih organizacija. S obzirom da su ove propagandne snimke prenijeli i neki portali, te da se šire društvenim mrežama i da se u njima na posebno neprofesionalan način tretira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, želimo upozoriti svoje članove i pripadnike Islamske zajednice da sve što je objavljeno u tim prilozima ne odgovara istini. Video-snimci temelje se na konstrukcijama i lažima, a podaci koje se tamo spominju, protumačeni su zlonamjerno i tendenciozno na način da unose sumnju u rad same institucije, njenih organa i autoriteta.

Fatmir Alispahić je i tokom agresije na Bosni i Hercegovinu Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini i njene imame nazivao klerofašističkom organizacijom i očigledno je da se vratio svom starom zadatku i misiji, diskreditovanju temeljne bošnjačke institucije. Sigurni smo kako se za Fatmirom koji je u javnosti i postao poznat po svojim šovinističkim istupima, neće povoditi niko ozbiljan, ali zbog obaveze prema našim članovima i pripadnicima, dužni smo upozoriti da se radi o zlonamjernim konstrukcijama koje nemaju uporište u istini.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo će zbog svega navedenog preduzeti sve pravne korake da sačuva svoj dignitet i povjerenje koje ima među svojim članovima, kao i u javnosti. 

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo

Facebook
Twitter