Načelnik Općine Stari Grad posjetio MIZ Sarajevo

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo mr. Ibrahim Hadžibajrić 31. augusta 2022. godine posjetio je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo.

Načelnika Hadžibajrića su primili glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić i predsjednik Izvršnog odbora gosp. Jusuf Zahiragić sa saradnicima.

Razgovarano je o projektima koje Medžlis trenutno realizuje, sa naglaskom na pokretanje predškolskih ustanova i izgradnje Centra za mlade koji se gradi se s ciljem uvezivanja mladih ljudi iz svih dijelova svijeta koji će se okupljati upravo u Starom Gradu.

Domaćini i gosti su obišli radove na Centru za mlade čiju je izgradnju podržala i općina Stari Grad.

Podsjećamo, ovo je jedan u nizu primjera gdje načelnik Hadžibajrić podržava projekte Medžlisa. U ovoj godini osigurana su sredstva kojima će se pomoći obnova i očuvanje značajnih vjerskih objekata pod zaštitom države; za projekat obnove krovne konstrukcije i munare Buzadži hadži Jahjine džamije, za rekonstrukciju krova Čokadži Hadži Sulejmanove džamije (Jedileri), za obnovu mekteba džamije Sagr hadži Alije na Hridu, te za nabavku novih ćilima u Mišćinoj džamiji.

Prisutni su izrazili nadu da će planirani projekti na području općine Stari Grad biti uspješni, te da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter