Search
Close this search box.

Načelnik Čengić i glavni imam ef. Velić razgovarali o budućim projektima i saradnji

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, ugostio je 6. februara 2024. godine glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafara ef. Velića. Razgovarali su o budućim projektima, kao i o mogućnostima unapređenja međusobne saradnje.

Na sastanku je istaknut kontinuitet saradnje Općine Stari Grad sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, kao i sa svim njenim tijelima.

Glavni imam je prezentirao aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, sa naglaskom na novotvoreni Centar za mlade koji se nalazi na teritoriji općine Stari Grad i predstojeći projekat Ramazan u Sarajevu.

“Medžlis Islamske zajednice Sarajevo će imati veću podršku nego što je to do sada bio slučaj od strane Općine Stari Grad. Posebno se radujemo podršci aktivnostima koje su pred nama u vezi svetog mjeseca Ramazana” istakao je načelnik Čengić.

Susretu su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Seid Škaljić, općinski vijećnik Vedad Deljković, predsjednik Izvršnog odbora Jusuf Zahiragić, sekretar Medžlisa Islamske zajednice Muhamed Memić i pomoćnik glavnog imama Miralem Babajić.

Facebook
Twitter