Search
Close this search box.

Muallime MIZ Sarajevo gošće brojnih džemata: Vazu-nasihati za žene su godinama njegovana tradicija

Jedna od mnogobrojnih ovogodišnjih ramazanskih aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo su predavanja za žene. Vazu-nasihati za žene su godinama njegovana tradicija u našim džamijama i jedan od ukrasa/kandilja mubarek mjeseca ramazana.

U toku mjeseca ramazana muallime Azra Brkovic Bašić, Fatima Memija, Amra Abaz, Sumeja Sultanović, Senida Balić, Enisa Meštrovac, Umihana Šošić i Sumeja Fidani su posjetile džemate Vogošća, Čengić Vila, Dobrinja 3B, Sokolović kolonija, Novi Ilijaš, Istiklal džamija, Hadžijska džamija i Hadžići, te održale niz prigodnih predavanja ža žene.

Muallime su na predavanjima govorile o ramazankim porukama, i lekcijama kojima nas ramazan uči. Govorile su o petoj islamskoj dužnosti, zekatu i njegovom značaju kao i o sedekatul-fitru, ali i o drugim zanimljivim i poučnim temama.

– Sretne što smo ovoga ramazana mogle posjećivati džamije, željne međusobnog susreta, predavanjima smo se radovale o čemu svjedoči njihova posjećenost – navodi se u njihovom izvještaju za web-stranici MIZ Sarajevo.

Facebook
Twitter