Mreža mladih Vogošća: Završetak programa “Ramazan za najmlađe”

Iftarom za 100 djece i 40 članova Mreže mladih Vogošća, koji je održan u prostorijama Fonda memorijala na Kovačima, sinoć je zvanično završen program “Ramazan za najmlađe” koji organizuje Mreža mladih Vogošća.

U toku ramazana na pet lokacija u Vogošći djeca su učila Kur’an u toku dječije mukabele s ciljem da hatme zajedno poklonimo pred dušu rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, rahmetli Rasima Delića i svih bosansko-hercegovačkih šehida.

Prije hatma dove djeca su obišla “Muzej heroja narodno-oslobodilačkog rata” gdje su ih ljubazne kustosice muzeja upoznale sa postavkom i sa najznačajnijim podacima iz života 9 heroja šehida.

Poslije poklanjanja hatmi koje su svojevrstan dječiji bajramluk rahmetli predsjedniku i ljudima koji su svoje živote dali za odbranu naše domovine organizovan je i veliki iftar poslije kojeg su organizatori djeci i korepetirorima podijelili skromne bajramluke.

Zahvaljujemo se pomoćniku glavnog imama Miralem-ef. Babajiću koji je ispred Medžisa IZ Sarajevo uputio čestitke organizatorima i učesnicima u ovom programu i koji je svojim prisustvom uveličao našu svečanost.

Također se zahvaljujemo  svim vogošćanskim imamima, IC “Ebu Hanife” Beč, na čelu sa imamom Hadis-ef. Bošnjakom, Općini Vogošća, g. Selimu Baliću, h. Ahmedu Ahmetliću, g. Begi ef. Selimoviću, g. Fuadu Abaspahiću, g. Elmedinu Selimoviću, gđi Amini Isović Bukvić, g. Emiru Fazliću, gđi Melisi Ovčina i svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos u organiziranju i realizaciji kako programa “Ramazan za najmlađe” tako i iftara.

Facebook
Twitter