Search
Close this search box.

Mreža mladih Stari Grad: Preko umjetnosti do trajnog dobra

Mreža mladih Stari Grad, u saradnji sa Berise akademijom, realizirala je edukativne i kreativne radionice o tradicionalnim umjetnostima u cilju razvoja ličnih kapaciteta i sticanja novih vještina kod mladih, korisnog korištenja vremena, ali i promocije dobrog i lijepog.

Nakon što je uspješno realizirano 9 radionica tradicionalnih umjetnosti, u subotu, 19. decembra 2020. godine, je u prostorijama Berise akademije organizirana izložba kojoj su, pored edukatora i članova Mreže mladih Stari Grad, prisustvovali i roditelji.

Prisutni su izrazili veliko zadovoljstvo ovim projektom, koje je okončano predajom zahvalnica i prigodnih poklona, koje su u ime partnera projekta preuzeli g. Irfan Garić, direktor Berise akademije i Mirsad-ef. Đerzić, koordinator Mreže mladih Stari Grad.

Posebnost ovog projekta, koju je potrebno naglasiti, je što je u Sultan Fatihovoj – Carevoj i Istiklal džamiji organizirana i prodajna izložba – bazar radova nastalih na ovim i drugim radionicama u Berise akademiji, a koje su polaznice nesebično darovale. Prihod je namijenjen projektu kojeg Mreža mladih Stari Grad već neko vrijeme realizira sa Mrežom mladih iz Norveške za djecu iz Konjević Polja koja pohađaju instruktivnu nastavu u Novoj Kasabi.

Kako smo već naglasili ranije, predivan primjer gdje mladi koriste svoje slobodno vrijeme u sticanje novih korisnih vještina i žele to uložiti u trajno dobro, ali i inspirisati druge na isto.

Facebook
Twitter