Search
Close this search box.

Mreža mladih Stari Grad: Posjeta MIZ Rogatica

Mreža mladih Sarajevo u svome radu u 2021. godini posebnu pažnju će dati aktivnostima u povratničkim džematima i medžlisima, u kojima će učešće uzeti mladi aktivisti, imami i džemati. Namjera je kod mladih graditi empatiju prema potrebitim, povezati se sa povratnički džematima, te uticati na svijest vjernika o potrebi stalne brige i prisutnosti na ovim područjima. Svaka od osam opštinskih mreža Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo će posjetiti, isplanirati i realizirati aktivnosti u jednom povratničkom džematu ili medžlisu. Nosioci aktivnosti će biti imami, džemati i aktivisti mreže mladih.

Tim povodom su u četvrtak, 08. 04. 2021. godine imami sa područja Starog Grada zajedno sa koordinatorom Mreže mladih i koordinatorom za društvenu brigu posjetili Medžlis Islamske zajednice Rogatica. U pratnji glavnog imamma MIZ Rogatica, Amel-ef. Kozlića, posjetili su jednu povratničku porodicu u Kukavicama koja živi u teškim životnim uslovima sa troje male djece u kući bez kupatila i vode. Tom prilikom su im uručili materijal i sredstva za opremanje kupatila i priključak vode. Pored uručene donacije, imami su zajedno sa predstavnicima MIZ Rogatica dogovorili saradnju koja će, ako Bog da, biti nastavljena u narednom periodu.

Ovom prilikom Mreža mladih Stari Grad se zahvaljuje svima koji su im na bilo koji način pomogli da spomenutu akciju ovako lijepo i uspješno realizuju a prvenstveno svim imamima, džematima i članovima Mreže mladih sa područja općine Stari Grad, Medžlisu IZ Sarajevo sa svim službama koje su im bile na raspolaganju, domaćinima iz medžlisa IZ Rogatica i stovarištu građevinskog materijala Gradur.

Facebook
Twitter