Search
Close this search box.

Mreža mladih Stari Grad: Organiziran humanitarni bazar

Članovi mreže mladih Stari Grad su u toku mjeseca rebiul-evvela odlučili da obraduju i pomognu bošnjačku djecu iz Konjević Polja koja pohađaju instruktivnu nastavu u Novoj Kasabi. Ponukani porukom našeg dragog Poslanika Muhammeda, a.s., da je najbolji musliman onaj koji najviše koristi ljudima, organizovali su se i uvezali sa prijateljima iz Mreže mladih Norveške i obezbijedili poklone za 135 bošnjačke djece iz Konjević Polja. Sve je ovo dio drugog modula jesenskog semestra Mreže mladih pod nazivom “Ovako bi Poslanik postupio”

Iz želje da u akciju prošire i sudjeluju u prikupljanju sredstava za Amara i Ajlu – brata i sestru koji su nedavno ostali bez roditelja i dio su pomenute grupe djece iz Konjević Polja – danas su u haremu Sultan Fatihove-Careve džamije organizirali bazar na kojem su prodavali ručne radove koji su nastali na njihovim, nedavno završenim, kreativnim radionicama u Berise akademiji.

Ovo je predivan primjer kada mladi koriste svoje slobodno vrijeme u sticanje novih korisnih vještina i žele to uložiti iskoristiti u trajno dobro, ali i inspirisati druge na isto. Akcija će se nastaviti i naredni petak kada će biti organiziran bazar ispred Istiklal džamije.

Facebook
Twitter