Search
Close this search box.

Mreža mladih Stari Grad: Bajramski pokloni za štićenike Zavoda ”Mjedenica”

Četvrtu godinu zaredom članovi Mreže mladih Stari Grad Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo posjećuju Javnu ustanovu (JU) Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica”, odnosno korisnike Radionice za radnu okupaciju na Bistriku, te im uručuju poklone povodom Bajrama.

Do sada su to činili samo povodom Ramazanskog, ali ove godine, zbog pandemije, odlučli su da ih obraduju i za Kurban-bajram.

– Zbog pogoršanja situacije sa pandemijom korona virusa, odlučili smo da im poklone dostavimo u prostorije Zavoda, gdje su oni u naznačeno vrijeme mogli doći i preuzeti ih, a oni koji nisu u prilici da dođu i preuzmu, Zavod je preuzeo obavezu da im poklone uruči na kućne adrese – kazao je za Preporod.info Mirsad Đerzić, koordinator Mreže mladih Stari Grad

Dodao da su se članovi Mreže mladih tokom realizacije dosadašnjih akcija uvjerili koliko pokloni koje donesu znače ovoj djeci, odlučeno je da se akcija realizira i povodom Kurban-bajrama, a pokloni su osigurani u saradnji sa prijateljima iz Mreže mladih IZ Bošnjaka u Austriji (IZBA) i Butikom “Badem”. 

Osim poklona za 34 korisnika Radionice za radnu okupaciju, članovi Mreže mladih su posjetili i porodicu jedne štićenice Zavoda, te joj, pored bajramskog poklona, uručili i novčanu pomoć za kupovinu ogrjeva.

Posebnu podršku ovog puta su pružili imam i džemat Bakarevića džamije, u čijem džematu je smještena Radionica za radnu okupaciju, Mreža mladih IZBA i butik Badem.

– Ovom prilikom zahvaljujemo svim našima donatorima i uposlenicima Zavoda predvođenim direktoricom dr. Mirsadom Čakal, koji su nam omogućili da spomenutu akciju realizujemo ovako uspješno. Posebnu zahvalnost dugujemo imamima, džematima i članovima Mreže mladih Stari Grad za nesebičan trud i zalaganje – dodao je Đerzić.

(Preporod.info)

Facebook
Twitter