Search
Close this search box.

Mreža mladih Sarajevo: Različitim aktivnostima obilježena Nova hidžretska godina

Mreža mladih Sarajevo različitim edukativnim, socijalnim i zabavnim aktivnostima obilježila je Novu 1442. hidžretsku godinu.
Aktivisti iz mreža Stari Grad i Centar organizirali su druženje na Žutoj tabiji, gdje su ispratili vatromet koji su priredili Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Gradska uprava Grada Sarajeva i ukrasili prvu noć nove godine lampionima. Ovo je već tradicija kojom dočekuju mubarek dane i noći.

Članovi Mreže mladih S. Grad i Centar


Mreža mladih Novi Grad je organizirala online druženje svojih članica sa simpatizerima mreže gdje su im kroz debate i asocijacije predstavile sve ono što ih veže za ovaj projekat: druženja, prijateljstva, dobročinstva koja čine i akcije koje realiziraju.

Na kraju online druženja proučena je dova koju su same napisale u kojoj su Uzvišenog zamolile za iskrenost i hrabrost, ustrajnost u činjenju dobra i uspjeh na oba svijeta u svemu što čine. Zamolile su, posebno, za dobrobit domovini u Novoj 1442. hidžretskoj godini: „Sačuvaj našu domovinu Bosnu i Hrecegovinu i omogući nam da u njoj mir i slobodu sačuvamo.“

Facebook
Twitter