Mreža mladih: Podjela školskog pribora polaznicima mektebske nastave koji nemaju roditelja

Roditeljima, bližnjima i siročadima dobročinitelji budite i ljudima lijepe riječi govorite… ( El-Bekara 83.)

Dobročinstvo je osobina kojom odiše vjernik, a naročito kada je usmjerena prema nejakima i siročadima. Za dobročinstvo nema druge nagrade nego li dobročinstvo. Dobročinstvo učinjeno prema drugima je “eho” koje nam se vraća, shodno hadisu Allahovog Poslanika: “To su vaša djela koja vam se vraćaju”.

Mreža Mladih Hadžići u subotu 28.8.2021. iza ikindije namaza realizirala je aktivnost podjele torbi i školskog pribora polaznicima mektebske nastave na općini Hadžići koji su bez roditelja.

Na početku nove školske godine, otvaramo vrata novim znanjima, intelektualnim i duhovnim napredovanjima. Mi smo zajednica sticanja znanja i korisnog djelovanja.
Ulema je kazivala: Da je kod Allaha Uzvišenog nešto časnije od znanja On bi naredio Svome poslaniku da traži. Međutim, On Uzvišeni mu je naredio povećanje znanja, riječima : ” Gospodaru moj, povećaj mi znanje”, shodno tome, znanje je najčasniji stupanj kod Gospodara.

Na početku druženja, aktivista Mreže mladih, Belmin Šubo, proučio je ašere. Kordinator Mreže mladih ukazao je na važnost traženja znanja i ulaganja vlastitog napora u njegovom traženju kroz mnogobrojne kur’anske ajete i hadise. Imam džemata Trzanj, Džemal ef. Hafizović proučio je ašere, te je proučena zajednička dova za hairli uspješnu novu školsku i studentsku godinu.


Nakon toga, aktivisti Mreže mladih mekteblijama su podjelili torbe i školski pribor, kako bi ih usrećili i olakšali početak nove školske godine.
Zanimljivo je da su aktivisti ovom prilikom uradili i privjeseke sa logom Mreže mladih Hadžići, a sve u svrhu promocije aktivnosti i poziva na uključivanje u hajrili akcije svih omladinaca u budućnosti.

Zahvaljujemo se svima onima koji su učestvovali u ovom hairli projektu.

Molimo Allaha dž.š. da nas obdari korisnim znanjem, primljenim djelima i skrušenim srcima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter