Mreža mladih MIZ Sarajevo: Edukacija i takmičenje u streljaštvu

U subotu, 10.3.2019. godine, u Privatnoj osnovnoj školi „Mehmed Handžić“ na Ilidži, održano je takmičenje u streljaštvu, a u kojem je učestvovala omladina Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.Mladi su imali priliku naučiti koristiti oružje i takmičiti se u ovoj disciplini, a u tome su im pomogli nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja u POŠ „Mehmed Handžić“, te instruktor streljaštva i sudija Edin Omanović.

U subotu, 10.3.2019. godine, u Privatnoj osnovnoj školi „Mehmed Handžić“ na Ilidži, održano je takmičenje u streljaštvu, a u kojem je učestvovala omladina Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

Mladi su imali priliku naučiti koristiti oružje i takmičiti se u ovoj disciplini, a u tome su im pomogli nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja u POŠ „Mehmed Handžić“, te instruktor streljaštva i sudija Edin Omanović.

Prvo mjesto u streljaštvu zauzela je Merjema Delić, iz Mreže mladih Stari Grad, a drugo mjesto ostvario je Hilmo Gluhić, Mreža mladih Novi Grad. Treće i četvrto mjesto zauzeli su Hasan i Medina Poračanin iz Mreže mladih Ilijaš, a peto mjesto Edin Čolaković iz Mreže mladih Vogošća.

Nakon održanog takmičenja i druženja dogovorene su zajedničke aktivnosti u nastupajućem periodu, a omladina Mreže mladih sa ove aktivnosti nosi samo lijepe utiske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter