Search
Close this search box.

Mreža mladih Ilijaš: Posjeta MIZ Kaljina i dogovor o zajedničkim aktivnostima

U srijedu, 13.1.2021., je organizirana posjeta Medžlisu Islamske zajednice Kaljina u sklopu povećanih aktivnosti brige o povratničkim džematima koje Medžlis Islamske zajednice Sarajevo sa svojim imamima, džematlijama, aktivistima i koordinatorima planira realizirati u ovoj godini.

Obavezu organizacije ovih aktivnosti preuzela je Mreža mladih Ilijaš, čiji su predstavnici na ovome sastanku bile vrijedne aktivistice, kao i imami Dženan Mahmutović i Muhidin Husić. Na sastanku je kao predstavnik Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove MIZ Sarajevo bio prisutan i Ferid Ganić, koordinator za društvenu brigu.

Domaćin susreta i radnog sastanka u džamiji Selimiji bio je glavni imam Sead ef. Drinjak, koji nas je dočekao i tokom sastanka upoznao sa situacijom u Medžlisu Islamske zajednice Kaljina, kao i potrebama na terenu.

Na sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti koje će biti realizovane, ali je iskorištena prilika da se polaznicima mektreba uruče skromni pokloni, te obavi i jedna posjeta džematliji i uruči hedija koju je obezbijedio Sektor za društvenu brigu MIZ Sarajevo.

Facebook
Twitter