Search
Close this search box.

Mreža mladih Hadžići: Podrška zdravstvenim radnicima

Zdravstveni radnici su izloženi na prvoj liniji odbrane u borbi sa pandemijom. Svakodnevno ulažu svoje lične kapacitete kako bi bili na usluzi našim građanima. Vidno su iscrpljeni i umorni, usljed beskompromisne borbe sa ovom pošasti koja je zahvatila cjelokupno čovječanstvo.

Uzvišeni Allah kaže u časnom Kur’anu: “I reci: ‘Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici, i vi ćete biti vraćeni Onome Koji zna nevidljivi i vidljivi svijet, pa će vas o onome što ste radili obavjestiti.” ( Et-Tevba 105.)

Mreža mladih Hadžići pružila je podršku zdravstvenim radnicima na općini Hadžići. Kao vjernici, prepoznali su njihovu žrtvu i doprinos u borbi sa pandemijom.

Skromnim poklonima koji su uručeni, zdravstveni radnici nisu krili svoje oduševljenje, njihova umorna lica bila su ozarena osmjehom. Jedan od zdravstvenih radnika je rekao: ” Jedini ste koji ste se sjetili da nam pružite podršku i mnogo vam hvala na tome”.
Nekada davno Hipokrat je rekao:” Pomozite ljudima osmjehom, lijepom riječju i nekim vidom dobrote prije nego li upotrijebite lijekove”.


Naša plemenita vjera nas uči da iskazujemo dobrotu, širimo lijepe i optimistične riječi, te da naša dijela budu svjetlo koje će prožimati i osvježavati svakodnevnicu. Na taj nači olakšavamo sebi a i onima koji su u našoj blizini.
Budimo oni koji ohrabruju, ionako je svijet prepun kritičara.

Aktivnost koja je realizirana, bila je pod motom:” Hvala vam na vašoj borbi”.

Facebook
Twitter