Search
Close this search box.

Mreža mladih Centar: Održan radni sastanak aktivista

U Alipašinoj džamiji u Sarajevu održan je radni sastanak aktivista Mreže mladih Centar sa novoimenovanim koordinatorom za za ovo područje mr. Muhamed-ef. Hafizovićem, čime su, nakon kraće pauze, započele aktivnosti u 2021. godini.

Na sastanku su predstavljeni novi predstavnici džemata, ali i razgovarano o mogućnostima unapređenja rada Mreže mladih, te utvrđen plan rada i aktivnosti koje će se na ovome području realizirati u tekućoj godini.

Koordinatori su dogovorili da će, pored redovnih aktivnosti koje se tokom godine realiziraju na nivou džemata, medžlisa i muftiluka, osnovati klub knjige na kojem će svaki mjesec čitati jednu knjigu i o njoj razgovarati.

Isto tako, bit će pokrenut i kurs kaligrafije i posebne kreativne radionice unutar mreže koje će voditi Sumeja Hasanović.

Obzirom da je obaveza da Mreža mladih Centar posjeti Gacko, u sklopu akcije podrške povratničkim džematima i medžlisima koju je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo pokrenuo u ovoj godini, razgovarano je i o načinu realizacije ovih aktivnosti .

Koa posebna obaveza svih je istaknuta potreba na kontinuiranom radu na popularizaciji i članstvu novih članova Mreže mladih.

Facebook
Twitter