Search
Close this search box.

Radna posjeta: Predstavnici Medžlisa IZ Sarajevo posjetili Medžlis IZ Vlasenica i uručili vrijednu donaciju

U četvrtak, 3. septembra 2020. godine, upriličena je posjeta delegacije Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica. Delegaciju Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo sačinjavali su bivši zamjenik reisu-l-uleme i dugogodišnji predsjednik Nadzornog odbora P.D. Jedileri d.o.o. mr. Husein-ef. Smajić, glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, predsjednik Izvršnog odbora Jusuf Zahiragić, direktor P.D Jedileri Bego Selimović i sekretar Muhamed Memić.
Goste su u prostorijama Medžlisa IZ-e Vlasenica primili glavni imam Nurdin-ef. Grahić, predsjednik Zajim Mahmutović, imami i članovi Izvšnog odbora ovog medžlisa.
Povod posjete bilo je uručivanje pogrebnog vozila za potrebe MIZ Vlasenica, koje su donirali Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Jedileri d.o.o Sarajevo.

Ovom prilikom razgovarano je o jačanju saradnje između ova dva medžlisa, zajedničkim projektima i međusobnoj podršci u unaprjeđenju vjerskog života, što je istaknuto u obraćanjima mr. Husejin-ef. Smajića i Jusufa Zahiragića, koji se osvrnuo i na mnogobrojne, do sada realizirane, posjete i uručene pomoći institucijama Islamske zajednice u ovom dijelu naše domovine.

Dr. Abdulgafar-ef. Velić je istakao da MIZ Sarajevo ima poseban senzibilitet prema povratničkim medžlisima, istakavši da će u skladu sa potrebama i mogućnostima nastaviti raditi na razvijanju vjerskog života i pokretanju različitih projekata u ovoj sredini. Ovom prilikom glavni imam je uručio i prigodne hedije svim imamima, kao i posebnu hediju glavnom imamu Nurdin-ef. Grahiću.

Posjeta je okončana uz istaknuto zadovoljstvo realiziranim projektima, te izraženu nadu da će se saradnja i solidarnost nastaviti i u budućnosti.

Facebook
Twitter