Mevlud u džematu Dejčići – Predavanje glavnog imama i nastup hora MIZ Sarajevo

U džematu Dejčići 3. jula je upriličen tradicionalni mevludski program kojeg su izveli članovi hora Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo nakon kojeg je prigodno predavanje održao glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić.

U sklopu samog programa džematski odbor džemata Dejčići dodijelio je zahvalnice onima koji su pomogli izgradnju imamske kuće.

U okviru sjećanja na šehide, imam džemata Dejčići je skupa sa imamima Kijevo i Trnovo je proučio suru Jasin na šehidskom spomeniku Bare-Dejčići.

  • Zahvaljujemo se Medžlisu islamske zajednice Sarajevo i džematskom odboru džemata Dejčići na organizaciji programa, također, zahvaljujemo se svima koji su bili prisutni i svojim dolaskom uveličali ovu svečanost. Molimo Uzvišenog da nagradi one koji su organizirali i učili današnji mevlud, kao i one koji su slušali. Molimo Allaha, dž.š., da obilato nagradi sve one koji su udjelili od svojih imeta na Allahovom putu za izgradnju imamske kuće. Gospodaru naš oprosti nam naše grijehe, za koje znamo i ne znamo, Gospodaru molimo Te da nam se smiluješ i da nas uvedeš u Džennet Firdevs – svoje su utiske u formi dove naveli organizatori ovog programa.

Facebook
Twitter