Search
Close this search box.

Mektebske radionice kao primjer lijepe međudžematske saradnje

U okviru zajedničkog projekta u dva sarajevska džemata Teftedarin Do i Sedrenik protekli vikend 25. i 26. decembra održana je četvrta po redu radionica na temu: “TESBIH-SLAVLJENJE GOSPODARA SVJETOVA”

Cilj je bio da polaznici mekteba, prije svega kroz edukativnu prezentaciju usvoje potrebno znanje o ovoj veoma važnoj temi. Jedini dostojan da se slavi je naš Gospodar Allah dž.š. Njega slavi i veliča sve što je na Zemlji i na nebesima na sebi svojstven način. A čovjek, posebno vjernik, kao najsavršenije Allahovo stvorenje veliča Allaha Uzvišenog srcem-ispovjedanjem iskrene vjere i ljubavi, jezikom-spominjući Ga po Njegovim lijepim imenima i svojstvima i djelima-izvršavajući sve ono što Gospodar od čovjeka traži u pogledu obaveznih, ali i dobrovoljnih radnji i djela.

U kreativnom dijelu radionice djeca su imala priliku da rade personalizirane tespihe, sa njihovim imenima, u raznim bojama što je dodatno uveselilo ovo prelijepo druženje.
Zahvaljujemo se svima koji nas podržavaju u ovim projektima. Prije svega tu je neizostavna podrška džematskih odbora pomenutih džemata, ali i vrijednih džematlija koji su u ovakvim projektima uvidjeli priliku da učine dobro djelo u smislu promocije naše časne vjere i pozitivnih vrijednosti kao i na radost svoje djece, polaznika mekteba.
Posebno se zahvaljujemo muallimama Sumeji Sultanović i Senidi Klisura-Balić jer daju maksimum da ove radionice budu prilika za pamćenje.

Facebook
Twitter