Ljeto u šeheru: Ljetni kurs engleskog jezika u džematu Teftedarin do

U džematu Teftedarin do organizovan je kurs engleskog jezika za mektebsku djecu. Kurs je bio organizovan u sklopu programa MIZ Sarajevo „Ljeto u Šeheru“. Koordinator programa bila je muallima Sumeja Sultanović, a predavačice su bile prof. Sadika Tursunović- Bajić i  studentica Almina Bajić. Kurs je intenzivno trajao šest dana, a ukupno je održano 28 časova engleskog jezika.

Interesovanje djece za ovu vrstu aktivnosti bila je na izuzetno velikom nivou, tako da je blizu 50 djece redovno pohađalo ovaj kurs,  koji su bili podjeljeni u dvije grupe početnu i naprednu. Ovom prilikom zahvaljujemo se Vjersko-prosvjetnoj službi medžlisa IZ u Sarajevu i Džematskom odboru što su prepoznali ovaj projekat kao vrijedan pažnje.

Uvidjeli smo vrijednost ovog projekata, gdje djeca (svih uzrasta) na inovativan i prijemčiv način, uče novo i ponavljaju gradivo iz engleskog jezika, a poseban akcenat je stavljen na konverzaciju. Nadamo se, da smo ovim projektom našim najmilijima pokazali kako je mekteb mjesto sveopće edukacije i da su uz mekteb uvijek na dobitku. Slatki čas je upriličen poslije podne-namaza, gdje se mr. Adis-ef. Sultanović, zahvalio se prof. Bajić i uručio joj knjigu, kao mali znak pažnje i zahvalnosti. Nadamo se sa će aBd biti još sličnih projekata.

Facebook
Twitter