Lejletu-r-regaib: Centralni program za MIZ Sarajevo u Ferhadija džamiji u čevrtak 07. marta

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u četvrtak s akšam-namazom, nastupa prva u nizu mubarek noći.  Lejletu-r-regaib ili kod nas poznata kao Noć želja, jedna je od odabranih noći, a po islamskom učenju, predstavlja potvrdu Allahove milosti prema čovjeku, te se shodno tome one obilježavaju na način pojačanog ibadeta, dobrovoljnih namaza i učenja Kur'ana.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u povodu obilježavanja mubarek noći Lejletu-r-regaiba u četvrtak, 07. marta 2019. godine poslije akšam-namaza, organizuje svečani program u Ferhadiji džamiji.

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u četvrtak s akšam-namazom, nastupa prva u nizu mubarek noći.  Lejletu-r-regaib ili kod nas poznata kao Noć želja, jedna je od odabranih noći, a po islamskom učenju, predstavlja potvrdu Allahove milosti prema čovjeku, te se shodno tome one obilježavaju na način pojačanog ibadeta, dobrovoljnih namaza i učenja Kur’ana.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo navedeno je kako će ova mubarek noć biti obilježena i u brojnim sarajevskim džamijama, a centralna svečanost bit će održana u Ferhadiji, nakon akšam-namaza. Vjernici će imati priliku poslušati učenje odlomaka iz Kur’ana, ilahije, mevlud, kao i prigodna predavanja.

Kako je iz Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo najavljeno, program će izvesti članovi Hora Medžlisa, a bit će upriličena i obraćanja izaslanika muftije sarajevskog dr. Abdulgafara-ef. Velića te glavnog imama MIZ Sarajevo doc. dr. hafiza Kenana-ef. Musića.

Dani i noći mubarek mjeseci redžeba i ša’bana su vijesnici nadolazećim danima ramazana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter